Timosenko kétségbeesett harca


Múltja nem annyira makulátlan, mint ahogy azt mostani fellépésével hinni véljük. „Gázhercegnőként” kétes hírű partnerei voltak, miniszterelnökként politizálása nem volt éppen szerencsés. Most börtönében kétségbeesett harcot folytat riválisával, Viktor Janukoviccsal.

Timosenko egy korábbi híve a harkovi bíróság előtt tüntet a korábbi miniszterelnök mellet, akinek pere itt folytatódik majd május 21-én.

Híveinek és az EU tagországok nagy részének egyértelmű, hogy politikai perről van szó, mely során Janukovics elnök bosszút akar állni korábbi riválisán.

Hívei ikonná emelik a politikust, akit sötétség elleni harcosként állítanak be. Timosenko energiavállalkozói múltja azonban minden, csak éppen nem makulátlan.

A múlt pénteken több százan tüntettek Kievben Timosenko szabadon bocsátása érdekében. Az ukránok többségét azonban a politikus sorsa hidegen hagyja.

Ez alatt lánya, Jevgenyina Timosenko, a külföldet próbálja édesanyja ügyének megnyerni: “Mentsék meg édesanyám életét!”

E képen Jevgenyina Timosenko és anyja ügyvédje, Szergej Vlasenko látható a harkovi bíróság épületének egyik folyosóján április 28-án. Ekkor mondták el az FAZ Vasárnapi kiadású riporterének, hogy az előző héten Timosenko kényszerrel való kórházba szállításakor a harkovi börtön helyettes igazgatója ököllel gyomorszájon vágta Timosenkót.

A korábbi ukrán miniszterelnök és a jelenlegi ellenzék vezetője a kórházba szállítás előtt egy héttel éhségsztrájkba kezdett börtönében (e fotó március 20-án készült a kievi bíróságon).

A megsérült Timosenko: ezen a március végén készült fotón látszanak a hegek, melyek a politikus hasán vannak. Szerinte ezek a börtönben elviselt bántalmazások nyomai.

Ahogy elmondta: három férfi rádobott egy pokrócot, majd folyamatosan verte a gyomrát. A börtön vezetősége visszautasította e vádat.

Összeállítás a „Der Spiegel” nyomán

~ Szerző: hessenwinkel - 2012-05-01.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt szereti: